شاید اگر این عبارتِ اسم اعظم الهی را بشنوید با خود نام الله را به یاد آورید اما درست است که می گوییند نام خدا الله است و احادیث بسیاری مبنی بر ارزش این نام و آثار متوسل شدن به آن، نقل شده است ولی این تنها یکی از مهم ترین نام های خداست و نام اصلی خدا اسم مقدس دیگری است.
تفاوت نام با صفات
خداوند سبحان صفات زیبا و بی شماری دارد که هر کدام گویای یک عمل پروردگار است، مثلاً غفار، جبار، رحمان، رئوف، صبور، حمید، سعید و... اما اینها صفات خدا هستند. البته بعضی از روایات اسم اعظم را پنهان در صفات خدا می دانند که مردم نمی دانند کدام است.
چگونگی اسم اعظم
این اسم هفتاد و سه حرف است که یک حرف خداست و هفتاد و دو حرف دیگر ائمه (علیهم السلام) می دانند. در تعریف اسم اعظم و اثر آن در بین مردم چنین معروف است که آن اسمی از نام های شریف خداوندی است و جز خواص بارگاه احدیّت و محرمان اسرار صمدیت، مردم از آن بی اطّلاعند.
خواص شگفت انگیز دستیابی به اسم
اگر فردی به آن اسم دست یافت، از حقایقی آگاهی پیدا کند که انسان های عادی از آن بی بهره اند و کسی که با آن اسم ارتباطِ معنوی برقرار کرد و از روی صدق و صفا و خلوص به آن تکلّم کند، نه تنها دعایش مستجاب می شود، بلکه در سایه آن به فرمان خدا می تواند به تمامی اهداف و آرزو هایش برسد.
برای اطلاعات بیش تر کتاب »اسم اعظم« را مطالعه کنید.
تبار و نیاکان پیامبر به ترتی عبارتند از عبدالله، عبد المطلب، هاشم، عبد مناف، قصی، کلاب، مرّه، کعب، لؤی، غالب فهر، مالک، نضر، کنانه،ل خزیمه، مدرکه، الیاس، مضر، نزار، معد، عدنان. نسل عدنان نیز به اسماعیل فرزند ابراهیم خلیل منتهی می شود1.
هاشم، جد والای پیامبر
هاشم معروف ترینِ نیاکان پیامبر است. نامش عمرو و معروف به عمرو العلی و القابش قمر، زادالرکب و معروف ترینش »هاشم« بود.
کرامات هاشم جد والای پیامبر
او در آستانه موسم حج، تمام مردم مکّه را به حفظ حرمت خانه خدا سفارش می کرد و آنان را به تکریم زوار و میهکمانان خدا سفارش می کرد2. او خود، حاجیان را در مکّه، منا، عرفات و مشعر، غذا می داد و برای آنان، نان، گوشت و روغن تهیه می کرد و آب را همراهشان می برد و حتی در سال قحطی نیز این کار را انجام می داد و بدین جهت هاشم نامیده شد3. خطبه ها و مناجات او در هنگام رؤیت هلال ماه ذی الحجّه، در تاریخ، ماندگار شده است. هاشم با زنی از یثرب ازدواج کرد و نتیجه آن، پسری به نام »شیبه« بود که بعدها به نام عبدالمطلّب مشهور شد4.